mandag den 17. september 2012

Status uge 6

Startvægt d. 3/8: 79,8 kg
Vægt d. 10/9: 75,2 kg
Vægt dd: 74,4 kg

Endelig en uge med lidt fremgang! Det har min motivation helt sikkert trængt til!

Det har været en uge med både op- og nedture, synes jeg. Hverdagene er gået fint. Jeg har trænet lidt for lidt, men til gengæld har det været rigtig god træning, hvor jeg har haft fornemmelsen af fremskridt. Jeg har stadig til gode at finde ud af helt præcis hvordan jeg får det kringlet med hente-bringe-lange dage i Århus osv. Jeg vælger dog at rose mig selv for de gange jeg kommer afsted istedet for at fokusere på det, jeg ikke får lavet.

Det er også gået ok med maden i hverdagene. Jeg får ikke spist så meget grønt som tidligere, men ellers har jeg overholdt min kostplan nogenlunde. Lige indtil weekenden that is... Og den startede vist allerede torsdag. Og så sejlede deg hele derfra. Men altså! Det hele kan jo ikke være lige godt, vel?

Dagens optur: er i dag gået ind i næstsidste uge af mit løbeprogram og kan nu uden at falde død om løbe 20 min i jævnt tempo uden pause. Det er første gang siden folkeskolen, at jeg har kunnet det. Ville klappe mig selv på skulderen, hvis det ikke var fordi jeg er for øm i mine muskler til at kunne nå derom...

mandag den 10. september 2012

Status uge 5

Startvægt d. 3/8: 79,8 kg
Vægt d. 3/9: 75 kg
Vægt dd: 75,2 kg

Så sagde vægten for første gang plus i stedet for minus. Jeg HAR forsøgt at forberede mig på denne dag, for jeg har jo godt vidst, at jeg ikke ville kunne blive ved med at tabe mig med raketfart. Jeg har sådan set også godt vidst, at man skal følge sin kost- og motionsplan for at tabe sig... Sådan i det hele taget. Derfor gjorde jeg også alle mulige krumspring for at undgå vægten i morges. For jeg vidste nemlig godt, at dagens vejning ikke ville blive et spørgsmål om, om jeg havde tabt over eller under et halvt kilo, men nærmere hvor meget jeg ville have tage på. Og svaret blev altså 200 g. Måske ikke faretruende meget, men sådan set over de sidste to-tre uger er resultatet ikke ligefrem overvældende.

Jeg har ellers gået og følt mig så tynd i mine nye/gamle bukser og har haft total optur på over vægttabet so far. Ranket ryggen lidt mere, glattet håret og taget make up på - just in case der skulle dukke en model-/talentspejder op i Skive, der mangler en 27-årig husmor med slapt maveskind, strækmærker og tyngdekraftpåvirket barm, men med en i øvrigt FANTASTISK body. I går efter badet fik jeg mig så stillet mig sådan foran spejlet, da jeg skulle smørre mig ind i creme, at jeg fik... Lad os bare sige udsigt til hele det svingende rædselskabinet, der afslørede, at der med små fem kilo tabt stadig er langt fra flødebolleform til bikiniform.

Så jeg må vel op på hesten igen? Jeg har i denne uge været lidt bedre til motionen end sidste uge, men maden har halter gevaldigt. Jeg har ikke haft begrænsninger på noget som helst, og jeg har fuldstændig uden dårlig samvittighed givet efter for alle mine cravings. Fx bagte Jens i går lækre franskbrød, som jeg så overdækkede med nutella til jeg skammede mig (og der gik lang tid!). FOR POKKER det var godt! Men det går bare ikke! Nu skal jeg bruge hele denne uge på at rette op på den sidste uge.

Jeg SKAL igang igen . NU! Spark mig venligst hårdt bagi. Tak!

mandag den 3. september 2012

Status uge 4

Startvægt d. 3/8: 79,8
Vægt d. 27/8: 75 kg
Vægt dd: 75 kg.

Såå ehmn.... status quo? Vægten stod i morges på lige nøjagtig det samme som i sidste uge - hverken 100 gram mere eller mindre. Er jeg tilfreds? Altså jeg havde jo sagt, at jeg MINDST ville have tabt 200 g, så jeg i alt ville have tabt præcis fem kg. i dag. Det nåede jeg så ikke. Skuffet? Ikke rigtigt. Hvorfor? Fordi det er naturstridigt, at jeg IKKE har taget på.

De sidste par uger har været sådan lidt op og ned - enten har maddelen eller motionsdelen haltet lidt, men så har jeg i det mindst kunnet opveje det med at give den en ekstra skalle på den front, der kørte. I denne uge har jeg droppet HELE Rasmus' program, 33 % af mit løbeprogram og spist hvad der passede mig - og endda i uanstændige mængder. Her kan nævnes chips, kage, rundstykker, nutella osv. Med andre ord: hvordan, det er lykkes mig IKKE at tage på, er en uløselig gåde.

Jeg har så i dagens anledning og for lissom at klappe mig selv på skulderen i et forsøg på at indgyde en "du er sgu da sej nok alligevel"-følelse iført mig de der nye, gamle bukser. De passer stadig! Sådan da...

Årsagen, til at jeg har dovnet den sådan i denne uge, skal findes i .... STUDIESTART! Jeg er tilbage på skolebænken, og vi har lagt hårdt ud med et ret intensivt kursus i formidling og undervisning i gymnasiet. Jeg har været 100% smadret efter hvert forløb, og jeg har hverken orket det ene eller det andet. ALLE de gamle dårlige undskyldninger er dukket op til overfladen, og bare fordi jeg har været træt, har det pludselig været tilladt at spise chips og kage. Desuden har kæresten haft fødselsdag, og så gider man jo lissom ikke sidde der med sine sure havregryn med rosiner og uden sukker, når de andre spiser rundstykker fra bageren med ost (<3) og nutella (<3)... Eller - JEG gider i hvert fald ikke! Eller... jeg gjorde det i hvert fald ikke. Heller ikke dagen efter.

Næste uge SKAL være bedre! Jeg skal op på hesten igen inden jeg falder for meget i. Nu hvor jeg har fået skema, skal jeg have fundet ud af om min træning skal lægges om, så den passer bedre til nogle lange dage i Århus. Jeg skal forsøge at huske, hvordan man laver en madpakke - en jeg gider at spise vel at mærke, så jeg ikke bare ender med at smutte i kantinen alligevel.

Så - der er nok at gøre!!

Hep hep hep!!!